Skal vi leve med utroværdige politikere?

Det er åbenbart det vi må leve med i denne valgperiode.

Vi kan fra flere personer fra flertalsgruppe læse og høre saglige og usaglige argumenter for hvorfor det er nødvendigt at lukke 4 skoler på Jyllandssiden. Men når alt kommer til alt, så løber de fra både valgløfter og fra hvad de har lovet i konstitueringsaftalen (der lukkes ikke skoler i denne valgperiode).

Så kan man selvfølgelig argumentere for, at der er sket ændringer i forudsætningerne på skoleområdet, her 1½ år efter valget, og derfor denne flugt fra det der er lovet. Men det er der ikke. Der er ikke forsvundet flere 100 elever fra skoleområdet.

Respekt skal der dog gives til Stephan Kleinschmidt, som på byrådsmøde (vi var nogle der blev til det sidste), meldte klart ud, at han ikke kunne stemme for skolelukninger i denne periode (som lovet), selv om han er en del af flertalsgruppen. Den eneste begrundelse jeg kan finde, ved at læse mellem linjerne eller tolke via pauserne i politikkernes talestrøm, er den dårlige økonomi i kommunen. ”Vi har problemer med økonomien igen i år, så vi lukker skoler 4 skoler”. Der ligger en besparelse på 8 mio.kr. Tre mio. kr.  på flytning af overbygningen på 3 skoler på Als, og 5 mio. på lukning af de 4 små skoler. Det giver 1.25 mio. pr. skole eller under 1.000 kr. pr. indbygger i Egernsund. Det er ikke det der redder kommunens økonomi i denne valgperiode!  Og så har man oven i købet lige investeret et to cifret millionbeløb i 2 af skolerne. Lidt respekt for vores skattekroner vil være på sin plads.

Nej giv os nogle år til at udvikle vores Børneuniverser, så vi kan bevise, at de er bæredygtige.