Referat fra Borgerforeningens bestyrelsesmøde, den 18. maj 2009 v/John.

Mødt: John, Henning og Ib – Afbud fra Tove, Anette og Abildgaard.

Dagsordenen gennemgået og fik følgende resultat:

 

  1. Referatet godkendt.

 

  1. Vi har haft kontakt til Lars Overgaard fra kommunen vedr. placering af miljø containerne – specielt dem på Havnepladsen synes vi burde flyttes – evt. til under broen. Lars kigger på det. Vi er blevet kontaktet af andre beboere, der også havde ønsker om flytninger – også videregivet til Lars.

 

  1. Økonomien god – har fået tilskud på kr. 1.000 fra Sparekassens Gavefond – der er ydet tilskud til byfesten på kr. 1.000 – der er investeret i ny Julebelysning til træet på Havnepladsen – kr. 3.300.

 

  1. Henning oplyser at etablering af bålet er på plads – Teglværks byen har givet tilladelse til bålets placering – Båltaler bliver provst Lor. P. Christensen – Henning sørger for bænke og borde fra FREM – Der bliver ingen kummer med flag – Tove sørger for sange og megafon og velkomsttalen – Henning sørger for lidt paller, så Lor. P. Christensen kan blive hævet lidt nærmere himmelen, så alle kan se og høre – Henning sørger for plakater – de øvrige foreninger, der er med i arrangementet kontaktes af Henning. Hvem der skal levere heksen, er ikke på plads..

 

  1. Med hensyn til medlemshvervning, så besluttede vi os for at bestyrelsen ikke vil ud og stemme dørklokker – ud fra devisen om – at hvis det ingen medlemmer giver, ved annoncering af op til flere gange i FREM bladet. Hvis FREM har fundet en afløser for Gynther til opkrævning af kontingent – så kontaktes vedkommende.

 

  1. Operation Ren By gennemføres ikke i år – Vi har vurderet at Egernsunds indbyggere er blevet bedre til at bruge de nye Containere og vi opfordrer samtidig til at vi – hvis der ligger noget og flyder – som ikke pynter – så at samle det op og smide det i en container.

 

  1.  Ib sender referatet fra bestyrelsesmødet til FREM bladet – der er deadline den 1.6.09., så hvis der er andre i bestyrelsen, der har noget på hjertet – så send det til Birgit Aupke.

 

  1. Borgerforeningen er medarrangør/indbyder til valgmøde vedr. valg til kommunalbestyrelsen i efteråret. Det sker den 21. oktober 2009 i skolens Aula, der er bestilt. Henning har haft kontakt til Abildgaard – så de sammen strikker et program sammen og indbyder de politiske partier m.m..

 

  1. John synes vi skal kontakte kommunen for at få forskønnet havnefronten – bl.a. mangler autoværnet at blive renset og malet. Henning tager kontakt til Thorbjørn fra kommunen vedr. hullet på Havnepladsen til Juletræet – hullet er defekt – cementen krakeleret – trænger til et eftersyn/behandling. Det er vigtigt at få oplyst om kommunen tager sig betaling for dette – alt er ikke gratis mere – har vi erfaret – der er kommet andre boller på suppen efter at Broager Kommune blev en del af storkommunen. Sidste beslutning var at næste bestyrelsesmøde holdes på mandag, den 14. september kl. 18.30 – vi fandt bare ikke ud af hos hvem ?? – hvem melder sig ??.

 

  1. Referent/Ib Funder