DUI Leg og Virke, Egernsund overlevede
       

I efteråret 2009 blev der indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i DUI Leg og Virke Egernsund. Eneste punkt på dagsordenen var ”skal DUI i Egernsund overleve”

Bestyrelsen havde inden mødet meddelt, at hvis der ikke kom flere frivillige hjælpere, ville DUI lukke. Heldigvis meldte der sig nogen, der gerne vil bruge et par timer på ungdommen i Egernsund, så DUI lever videre. Der er i øjeblikket omkring 40 unge mennesker i alderen 6 til 14 år, der mødes hver tirsdag og torsdag i deres hyggelige lokaler på Den Gamle Skole. Her laver de hobbyarbejde, maler, tegner, laver gipsfigurer og træsløjd, og ikke mindst - hygger sig med hinanden, og får de brug for at afreagere eller bevæge sig lidt, går de nedenunder i gymnastiksalen, hvor de må bruge alle redskaberne, ( hvis man kan komme ind for alt det fodtøj, der ligger i en stor bunke udenfor døren, - fodtøj i gymnastiksalen er nemlig forbudt. )  selvfølgelig under opsyn af voksne med en ren  straffeattest. Den nuværende formand, Viggo Mathiesen, har været med siden 1986, og har været formand siden 1990, og han har ingen planer om at stoppe foreløbig, for som han siger, ”så længe børnene kommer, og så længe det er sjovt, så er jeg her.”

 
DUI Leg og Virke er en selvstændig børne- og ungdoms organisation under arbejderbevægelsen, og blev startet d. 10 nov 1905. Formålet er at give børn og unge mulighed for selvstændig udvikling i respekt for andre mennesker. Ud over de to ugentlige sammenkomster, afholdes der fastelavn, aktivitetsfestival, og 2 gange om året afholdes der hyggeweekender. Hvert 5 år er der Jubi-lejr, hvor man har mulighed for at mødes med andre DUI´ere