Formandsberetning

 

                Egernsund Borgerforenings Generalforsamling d. 27.2 2012

 

 

 

Vi har i årets løb afholdt 5 bestyrelsesmøder

 

Vi har beskæftiget os med både stort og småt, som det hører sig til i en forening der har til formål at arbejde for byens og borgernes ve og vel.

 

Af store ting vil jeg starte med at nævne sagen omkring Egernsund skole, som nu er dømt til lukning i 2013. Da det kom frem, at dette var påtænkt af byrådet, deltog vi i stormøde på skolen og 2 fra bestyrelsen var med til det efterfølgende protestmøde i Sønderborg i SFS-hallen. Desuden har vi haft et læserbrev i JV. Ingen gode argumenter mod lukningen har hjulpet og den sørgelige kendsgerning er jo nu som bekendt, at skolen lukker om 1 ½ år. Tilbage står spørgsmålet om, hvorvidt borgerne stadig vil kunne bruge lokalerne på skolen til åben skole, pensionisttræf, lottospil m.v. samt om hvordan det kommer til at se ud med at bruge hallen. Borgerforeningen har sendt en skriftlig forespørgsel til kommunen vedr. alt dette, vi afventer svar,

 

Så var der vores badebro, pludselig var den sparet væk fra kommunens budget, men vi måtte da gerne selv overtage den, var den venlige udmelding. Vi havde en del korrespondance med udvalget for teknik og miljø i denne anledning, her var Viggo jo på hjemmebane! Heller ikke her hjalp protester og læserbreve, beslutningen var taget. Heldigvis fik byenes friske brandmænd sat broen op lige til badesæsonens start og fik den taget ind igen til efteråret. Et egentligt brolaug er nu under etablering, også her er Borgerforeningen involveret.

 

Vi har jo også en gammel skole i byen, det er her vi befinder os i aften. Der er kræfter i gang blandt byens foreninger for at få brugsret over lokalerne, vi har fra borgerforeningen deltaget i møder vedr. dette, men kan ikke komme med en egentlig udmelding om, hvor langt det er. Måske ser situationen også anderledes ud nu, idet vi nu også har den nye skole i spil.

 

Vi har fået renoveret kunstværket på havnen, bl.a. er der kommet en zinkafdækning på toppen, her siger vi tak for tilskud til projektet fra Sønderborg kommune.

 

Det var i lang tid en torn i øjet på mange borgere og turister, at to store containere til papir og glas var stillet op på en meget iøjnefaldende plads på vores smukke havneplads. Det lykkedes at få tilladelse til at få dem flyttet til en mere diskret plads.

 

Hejseværket fra den gamle kædetrukne Egernsundfærge er nu omsider på vej til at blive renoveret, vi har fået et tilbud fra Chr, Jonsons bådeværft og der er sendt ansøgning om midler til restaureringen til diverse fonde. Vi regner med at det lykkes og ser frem til at få hejseværket stillet op på havnepladsen til minde om de gode gamle dage.

 

Så skal det nævnes, at vi traditionen tro har været medarrangører  af  Sct. Hans festen på arelaet ved det gamle ”Grønland”, Gunner Hattesen, redaktøren af Gråsten Avis , holdt en spændende båltale, vejret var med os og det blev en dejlig aften.

 

Til byfesten bidrog vi økonomisk, der er planer om tilbud om at gå aktivt ind i arrangementet omkring ”Sildejazz” i år.

 

Juletræsfesten, som i mange år er blevet afholdt i hallen, fik vi flyttet til  skolens aula, det var  absolut en succes  med de mindre og mere intime rammer. Der mødte ca. 80 børn op med forældre og bedsteforældre, vi håber vi kan gentage succesen i år.

 

Det er traditionerne der skal være med til holde sammen på og om Egernsund.

 

Til sidst skal lige nævnes, at Borgerforeningen stod for underholdningen til fællesspisningen på Egernsund skole d. 26. januar i år. Vi havde fået 50´ernes og 60´ernes store pop-idol Birthe Wilke til at komme og holde foredrag om sit liv i underholdningsbranchen. Det blev en forrygende – og lang – aften, Birthe Wilke havde så meget spændende at fortælle at både hun og tilhørerne næsten glemte tiden.

 

Det var ordene.