Vi har afholdt 7 bestyrelsesmøder siden sidste generalforsamling. 

 

Arrangementer i årets løb

 

Fællesmøde med byens foreninger

 

Blev afholdt i april måned i aulaen på Egernsund skole.

 

Temaet for mødet var at få overblik over, hvilke behov, ønsker og visioner de forskeliige foeninger har for fremtiden, herunder behov for loklaer til møder og andre aktiviteter og om ønsket var at benytte den nye eller den gamle skole. Mange var mødt frem, der var en god debat og der kom mange kreative forslag på bordet.

  

Det er nu blevet sådan, at det primært er den gamle skole der satses på m.h.t. Aktiviteter for byens foreninger, 2 medlemmer af Borgerforeningens bestyrelse kom med i den allerede nedsatte styrelse for etablering af medborger/aktivitetshus på den gamle skole. og som det vil være bekendt er den nu under renovering og har bl,a. lige fået nyt tag.

 

(her tænker jeg, at Viggo måske kunnek omme med et lille indlæg)

 

Hvad den nye skole skal bruges til, når den endeligt lukker her til sommer ved ingen, det har ikke været muligt at få en udmelding fra kommunen, de ved det nok heller ikke endnu. Den internationale skole i Sønderborg har vist interesse, Borgerforeningen har kontaktet dem pr. mail, men vi har ikke fået svar.

 

Et medlem afBborgerforebåningen har arbejdet for opsætning sf læskure ved busstoppestederne på hovedvejen ud for brillevrj. Denver lykkedes at få et læskur på den nordlige/ side. Lena har også arbejdet på st få farthastigheden sat ned på Brovej ved Egernsund, , bl,a,

 

Henvendelse fra Sønderborg kommune vedr. Etablering sf kystpromenade i egernsund, vi har svaret at vi kan anbefale, at der arbejdes videre med projekter.

 

Planlagt sti rundt om Nybølnor i perioden 2013 2016. Vi har taget kontakt til skovstyrelsen og kommunen om evt opførelse af shelterhytte v. Arealet ved skoven. Intet afklaret, der er svaret at der er adskillige ting der skal tages hensyn til, hvis det skal etableres.

 

 

Byfest

 

Vi stod for mogenkaffe og  Sildejazz ved byfesten søndag morgen. Rigtig hyggeligt, der kom en hel del, men der havde absolut været plads til flere.

 

Sct.hans fest

 

Som sædvanlig en hyggelig egernsundaften med god tilslutning. Sct,hans talen hang i en tynd tråd. Allemandspige

 

Juletræsfes

45 børn, det laveste antal indtil nu, men en  hyggelig eftermiddag med glade børnforældre og bedsteforældre,  vi håber ar lunkne fortsætte traditionen.

 

 

Åben skole

 

Vi stod for underholdningen i januar måned 2013. Vores bidrag var et indslag af tidligere journalist Flemming Nielsen,nu bosat i Egernsund. Det blev en munter aften.

 

  

Ting vi har været/er involveret i:

 

Badebroen

 

Efter at Sønderborg kommune meldte ud, at de ikke længere ville deltage i noget omkring badebroer i kommunen blev beslutningen at borgerforeningen overtog broen og at skulle dannes et udvalg på 5 personer til at tage sig af det praktiske. Ved starten  af badesæsonen blev broen sat op af brandværnet, men udvalget er ikke på plads endnu, der arbejde spå sagen. Sportsforeningerne er villige  at bidrage økonomisk og har allerede indbetalt et beløb. Ib har efterlyst ildsjæle til at gå ind i projektet i frembladet. Flere har meldt sig, dog er der ingen, der ønsker at være tovholder. Hvis det ikke lykkes at finde en, må det besluttes, om broen forblive i Borgerforeningens regi eller om der skal laves et brolaug.

 

Hejseværk

 

Vi har gennem flere år forsøgt at rejse midler til renovering a thejseværket til den gamle trækfærge i Egernsund, dette er ikke lykkedes, desværre, så projektet er indtil videre skrinlagt.

 

 

Læskur og fartbegrænsning på brovej

 

Et medlem af Borgerforeningen  har arbejdet for opsætning af læskure ved busstoppestederne på hovedvejen ud for Brillevej. Det lykkedes at få et læskur på den nordlige/ side. Samme medlem har også arbejdet på at få farthastigheden sat ned på Brovej ved Egernsund, der er ikke sket noget her endnu.

 

 

Henvendelse fra Sønderborg kommune vedr. Etablering af kystpromenade i Egernsund.

 

vi har svaret at vi kan anbefale, at der arbejdes videre med projekter.

 

 

Planlagt sti rundt om Nybølnor i perioden 2013 2016.

 

 

Vi har taget kontakt til skovstyrelsen og kommunen om evt opførelse af shelterhytte v. arealet ved skoven. Intet afklaret, der er svaret at der er adskillige ting der skal tages hensyn til, hvis det skal etableres.

  

 

Vores roser forsvandt, svaret var, at de var for ressourcekrævende for vej og Park at opretholde

 

 

Kommende møde med SE

 

Den 5.3. står Borgerforeningen for en informationsaften med SE, der vil informere om muligheden for fibernet til nogle af byens borgere. Mød op kl. 19, der kommer breve ud med anmodning om tilmelding.